latinica  ћирилица
21/08/2024 |  18:07 ⇒ 19:48 | Аутор: РТРС

Нешић за РТРС: Процесуирати лице које је починило инцидент (ВИДЕО)

Очекујем да се лице које је починило инцидент на колону возила, у којој сам се налазио, процесуира, изјавио је за РТРС министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић.
Ненад Нешић - Фото: РТРС
Ненад НешићФото: РТРС

Нешић је рекао да се, према првим непровјереним информацијама ради о човјеку који подржава радикалне исламске активности.

- Возила су била под ротацијом. Припадници обезбјеђења су реаговали у складу са Законом, покушали су да га удаље. Оно није послушало наредбе овлаштених службених лица. Све осим процесуирања би значило да је дозвољен напад, прије свега, на Србе у Сарајеву - нагласио је Нешић.

Подсјетимо, у Сарајеву је данас пресретнуто возило у којем се налазио Нешић. Возач аутомобила је покушао да заустави пратњу у којем се налазио Нешић с обезбјеђењем. Захваљујући брзој реакцији службених лица, Нешић је безбједно стигао на радно мјесто, а припадници полиције Кантона Сарајево легитимисали су особу која је изазвала инцидент. Незванично, ријеч је о Кериму Хабибу.

Надлежни тужилац Тужилаштва Кантона Сарајево закључио је да нема елемената кривичног дјела.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик каже да је неприхватљив степен несигурности који имају представници Српске у Сарајеву, што се показало и нападом на возило у којем је био Нешић.