latinica  ћирилица
21/08/2024 |  15:33 ⇒ 15:48 | Аутор: РТРС

Полиција и званичници УСК се обратили медијима: У школи су били и ученици

Након троструког убиства у згради Гимназије у Санском Мосту медијима су се обратили кантонални и локални званичници. Нагласили су да је истрага у току и поручили грађанима да нема мјеста за панику.
Сански Мост школа - Фото: РТРС
Сански Мост школаФото: РТРС

Медијима су се обратили премијер УСК, министар унутрашњих послова УСК, министар образовања УСК, као и начелник Санског Моста, те директор Управе полиције.

- Ово нас је све шокирало у овој овако мирној заједници. Не преостаје нам ништа друго него да у овом моменту изразимо саучешће породицама. Вјерујемо да ће истражне радње потпуно расвјетлити догађај. Колико је то могуће, грађани Санског Моста не би требали бити узнемирени - поручио је на кантонални премијер Нијаз Хушић.

Начелник Санског Моста Фарис Хасанбеговић навео је да никоме није јасно зашто је извршено троструко убиство.

- Од јутрос покушавамо да разумијемо контекст онога што се десило у нашем граду. Ово је издвојен случај, али нам није јасно зашто је особа убила троје својих радних колега. Не постоје ријечи, нити оправдање. Вјерујемо да ће МУП УСК брзо закључити сва чињенична стања - рекао је Хасанбеговић.

Денис Османкић, министар науке, образовања, културе и спорта УСК обећао је сву потребну помоћ ожалошћеним породицама, а Аднан Хабибија, министар унутрашњих послова УСК, поручио како полиција има све под контролом.

- Данас је освануо црни дан за УСК. Полиција у Санском Мосту раније није имала готово никаквих проблема. Полиција ће урадити све потребно да заштити сваког човјека у Санском Мосту. Све грађане позивамо на смиреност, полиција држи све под контролом, више нико нема потребе за страхом - рекао је Хабибија.

Амел Козлица, директор Управе полиције поновио је шта се тачно десило.

- Данас се у просторијама Гимназије десило троструко убиство. Након тога је нападач покушао самоубиство, али није успио, хоспитализован је на УКЦ Српске... У току је увиђај и криминалистичко истраживање догађаја које ће расвјетлити мотиве - рекао је Козлица.

У циљу истраге није могао изнијети више детаља.

Каже, да је у тим тренуцима у школи био и одређени број ученика, с обзиром да су у току и поправни испити.

Накнадно ће бити одлучено да ли ће нова школска година почети на вријеме или ће бити пролонгирана.