latinica  ћирилица
21/08/2024 |  13:53 ⇒ 14:16 | Аутор: РТРС

Пензионери задовољни односом Владе и динамиком повећања пензија

Приходи Фонда ПИО су стабилни. Пензије у Републици Српској су редовне и неће каснити. У протеклих 11 година пензије су расле 93 одсто, а приходи су у односу на прошлу годину већи за 1,28 одсто. У Удружењу пензионера Републике Српске задовољни су односом Владе према најстаријој популацији и динамиком повећања издвајања за пензионере.
Ратко Трифуновић - Фото: РТРС
Ратко ТрифуновићФото: РТРС

Влада Републике Српске брине о материјалном положају најстарије популације. Редовно обезбјеђује средства за исплату пензија, али и пружа друге видове помоћи, рекао је гостујући у емисији "Заједнички талас" Радија Републике Српске предсједник Удружења пензионера Српске Ратко Трифуновић. Задовољан је, каже, и динамиком повећања издвајања за пензионере.

- Пензионери су приоритет у исплати из трезора Српске. Заслугом Владе Српске пензије се редовно исплаћују, до десетог у мјесецу. Када се стекну услови у буџету, Влада Српске посеже и за ванредним повећањем у току године. Осим тога, већ пет година финансира и бањску рехабилитацију за 1.000 пензионера - навео је Трифуновић.