latinica  ћирилица
21/08/2024 |  15:03 | Аутор: СРНА

Угашена ужарена маса на депонији код Котор Вароша

На депонији у Дуратовцима код Котор Вароша, која данима гори, уклоњено је главно жариште и заустављено ширење густог дима, рекао је директор Комуналног предузећа "Бобас" Слободан Јурић.
Депонија Котор Варош - Фото: РТРС
Депонија Котор ВарошФото: РТРС

- Захваљујући надљудским напорима радника Комуналног предузећа "Бобас", припадника Територијалне ватрогасне јединице Котор Варош и запослених у предузећу "Петровић" успјели смо да пронађемо главно жариште и уклонимо га. Тешком механизацијом смо прекопали мјеста гдје је пожар отишао у дубину, а затим смо натапањем зауставили ширење густог дима - рекао је Јурић, који руководи овом акцијом.

Из општине Котор Варош апелују да грађани имају разумијевања за тренутну ситуацију и да се придржавају мјера и препорука у вези са пожарима на депонијама, које је издао Институт за јавно здравство Републике Српске.

Из овог института раније је саопштено да је потребно да се грађани склоне са мјеста пожара на безбједну удаљеност, заштите дисајне органе, покрију нос и уста тканином, а ако морају да бораве у близини онда треба да користите маску са заштитним филтером, као и да се склоне у затворене просторије.