latinica  ћирилица
21/08/2024 |  12:19 ⇒ 14:16 | Аутор: АТВ

Каран: Радимо на идентификацији нападача из Невесиња

Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран рекао је да се ради на откривању идентитета нападача из Невесиња.
Синиша Каран - Фото: РТРС
Синиша КаранФото: РТРС

Каран се захвалио полицији на очувању живота грађана Српске.

- Ово је један од многобројних примјера у којима је МУП, Полиција Републике Српске својом професионалношћу, законитошћу и храброшћу показала да је гарант безбједности живота свих грађана Републике Српске и њихових имовина. Управо овај примјер показује да су та два снажна елемента, грађани и њихови животи и њихова имовина, приоритет МУП-а - рекао је министар за АТВ.

Он је додао су након пријаве да је извршено Кривично дјело Тешко убиство у покушају и низ других кривичних дјела, МУП, Полицијска управа и све друге организационе јединице одмах реаговали и извршили успјешно свој задатак.

Похвалио је и Окружно јавно тужилаштво у Требињу и навео да је ово одличан примјер како треба да сарађују институције.

- Показало се да је улагање у МУП, улагање у безбједност, нешто што свака држава мора да ради. Морамо увијек схватити да је безбједносни оквир услов нашег живота и нашег напретка. У том смислу, даље ћемо интензивирати оно што већ радимо, а рекао бих још више појачавати, водити исправну кадровску политику - рекао је Каран.

Каран је најавио и даље опремање посебних јединица Полиције Републике Српске и радити на јачању веза полиције и грађана.

Говорећи о нападачу из Невесиња, истакао је да се ради на утврђивању његовог идентитета.

- Настављамо да радимо. Сходно свим законским прописима ово лице је лишено живота и елиминисана је свака могућност у том моменту да угрози друге животе и имовину. Ми настављамо даље, са нашег, полицијског и тужилачког аспекта. Јако нам је важно да дођемо до свих других битних елемената који ће нам дати оперативне податке да предуприједимо будуће овакве догађаје - закључио је Каран.