latinica  ћирилица
21/08/2024 |  11:19 ⇒ 11:19 | Аутор: СРНА

Букејловић: Задовољавајуће стање безбједности

Министар правде Републике Српске Милош Букејловић оцијенио је данас у Фочи, након састанка са директорима шест казнено-поправних завода у Српској, да је безбједност у овим установама на задовољавајућем нивоу.
Букејловић у Фочи - Фото: РТРС
Букејловић у ФочиФото: РТРС

Букејловић је подсјетио да је претходни састанак одржан у Требињу, након бјекства једног притвореника.

- И овај пут смо одређену пажњу посветили Казнено-поправном заводу у Требињу, гдје је без обзира на ванредне догађаје подигнут ниво обезбјеђења и спријечене су све могуће опасности које су постојале за понављање таквих случајева - истакао је министар.

Букејловић је навео да је данас са новим директором КПЗ-а Фоча Бојаном Костићем извршен преглед установе, да су се упознали о одређеним поправкама на инфраструктури, као и да су дефинисане потребе у наредној години.

- Те потребе углавном се односе на адаптације постојећих објеката, које се тичу подизања нивоа безбједности, а осим инфраструктурних имамо и кадровске потребе попуњавања службе обезбјеђења да би систем био у пуном капацитету - рекао је Букејловић.

Помоћник министра правде Републике Српске за извршење кривичних и прекршајних санкција Перо Дуњић рекао је да, изузимајући проблеме у Требињу, у посљедњих 15 до 20 година није било побуна осуђених лица, нити бјекства из установа.

- Радили смо на томе да отклонимо све недостатке који су се десили у КПЗ Требиње и мислим да је тренутно стање безбједности у свим казнено-поправним установама у Српској на задовољавајућем нивоу - рекао је Дуњић.

Директор КПЗ-а Фоча Бојан Костић рекао је да нису имали догађаја који би нарушили безбједност установе.

- Све службе функционишу и извршавају обавезе у складу са законом. Захвалио бих ресорном министарству и Влади Српске, који ће изнаћи додатна средства за оспособљавање првенствено припадника службе обезбјеђења и осталих служби, како би боље функционисале - рекао је Костић.