latinica  ћирилица
21/08/2024 |  10:28 ⇒ 12:25 | Аутор: СРНА

Амбасада Русије: Повећати ефикасност у борби против тероризма

Русија се залаже за повећање ефикасности и координације мултилатералне сарадње у области борбе против тероризма, укључујући и у оквиру УН, саопштено је из Амбасаде Русије у БиХ поводом Међународног дана сјећања на жртве тероризма.
Амбасада Русије у БиХ -
Амбасада Русије у БиХ

У саопштењу се подсјећа да је овај датум установила Генерална скупштина УН 2017. године како би пружила подршку жртвама терористичких напада и промовисала заштиту њихових права.

- У међународној арени наша земља редовно износи иницијативе с циљем прекида идеолошког, материјалног и кадровског снабдијевања терориста. Данас кијевски режим отворено прибјегава употреби терористичких метода. Украјински неонацисти гранатирају стамбена насеља, туристичке плаже, спортска и дјечија игралишта, користе властито цивилно становништво као живи штит, врше саботаже и политичка убиства на територији наше земље - наводе из Амбасаде Русије.

У саопштењу се додаје да САД и друге земље колективног Запада подржавају те варварске акције настављајући да испоручују оружје Кијеву.

- У марту нашу земљу и цијелу свјетску заједницу шокирао је монструозни терористички напад на тржни центар "Крокус сити хол". Данас ова страшна трагедија наставља да одјекује у срцима неравнодушних људи широм свијета. Тероризам јесте злочин који се не може оправдати - истичу из Амбасаде Русије.

У саопштењу се напомиње да тероризам представља озбиљну пријетњу међународном миру и безбједности од које ниједна земља није заштићена.

- Важно је заједнички радити на искорјењивању узрока тероризма, сузбијању његове материјалне и друге подршке, те привођењу правди свих укључених - указују из Амбасаде Русије.