latinica  ћирилица
19/08/2024 |  14:53 ⇒ 17:33 | Аутор: РТРС

Мјештани Залужана огорчени због рестрикције воде; У Водоводу кажу да све раде по плану

Бојан Ђајић из Мјесне заједнице Залужани каже да проблем са вентилом у шахту и цурењем воде постоји већ два мјесеца.
Вентил - Фото: РТРС
ВентилФото: РТРС

- Одржали смо протесте да упозоримо Водовод што нам заврћу воду. Након тога био је неки договор између нас да се вода заврће од 23 до 6 часова. То је једно вријеме поштовано, нажалост опет су кренули да нам заврћу воду и пуштају касније у 7, 8 сати ујутру. Када назовемо дежурну службу Водовода, њихови одговори су да је радник преспавао - истакао је Ђајић.

Ђајић каже сада вентил цури без обзира на то да ли је заврнут или не.

- Наша МЗ никада није имала проблем са водом. Звао сам и полицију када су дошли радници Водовода, 4. августа. Дошли су необиљеженим аутом. Питао сам имају ли радни налог, а они су рекли да морају заврнути воду. На основу чега питам нама заврћу воду? Воде има, константно цури, иде у земљу, а нама у шахту заврћу воду. Након тога сам тражио да полиција дође и утврди шта се дешава. Да ли је ово нормално што они раде. Полиција је утврдила да немају никаквог папира да заврну воду. Моје комшије и ја смо поднијели кривичну пријаву против одговорне особе у Водоводу. Ко је дао налог усменим путем без икаквог папира да одврћу и заврћу вентиле у шахтовима - каже Ђајић.

Водовод: Поштујемо распоред редукције

С друге стране из Водовода наводе да је 21. јуна објављена одлука о проглашељу ванредне ситуације на подручју града.

У оквиру тих овлаштења сваку ноћ од 23 часа до шест ујутру ради се на затварању крака према Трну, Залужанима и Пријечанима, што се благовремено најављује на сајту Водовода и Градске Управе.

Уз најаву рестрикције воде сваки пут нагласимо да су то сатнице када ми отварамо и затварамо вентиле, али да неће до свих мјесних заједница стићи у исто вријеме. Ако су радници "Водовода" били у 23 часа на лицу мјеста, како је то непоштовање распореда редукције? Ако вентил затворимо у 23 часа, како опада притисак у цијевима, тако воду први губе они у вишим зонама, док ниже зоне још сатима могу имати воду, и обрнуто.