latinica  ћирилица
17/08/2024 |  19:26 ⇒ 21:48 | Аутор: СРНА

Вучић: Огроман новац уложен у рушење власти у Србији

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је данас да је у рушење власти у Србији уложен огроман новац, наводећи да су у првих шест мјесеци невладине организације /НВО/, које је назвао политичким, добиле 78 милиона евра.
Александар Вучић (фото: TANJUG/ JOVANA KULAŠEVIĆ) -
Александар Вучић (фото: TANJUG/ JOVANA KULAŠEVIĆ)

Вучић је истакао да су током ове и прошле године у Србију ушле рекордне суме различитим НВО и другим субјектима, додајући да је ријеч о десетинама, па и стотинама милиона евра.

- Наредних дана ће бити врло интересантно и и јавост ће сазнати како то иде и како све функционише. Видјеће се да је огроман новац убачен у нашу земљу с несумњивим циљем дестабилизације Србије - рекао је Вучић у Медвеђици код Жагубице.

Коментаришући извјештај Министарства спољних послова Кине, у којем се наводи да је амерички Национални фонд за демократију /НЕД/ финансирао прошлогодишње протесте у Србији, Вучић је рекао да је, када је прочитао дио анализе, тражио комплетан извјештај, у којем има много занимљивих ствари и за неке друге земље и ентитете.

- Чудне ствари су се дешавале у Србији и прошле и ове године. Када кажете да никавог копања литијума неће бити двије године, а они који протестују настављају да инсистирају на тој теми, онда је то много чудно, баш као и демонстрације прошле године, које су покренуте када је један монструм убио дјецу у школи, која је имала чувара и све друго - рекао је Вучић.

Он је додао да је у његово рушење огроман новац уложен још прије седам-осам година и да је, рачунајући медијске садржајима и све друго, ријеч о милијардама евра.

- То је огроман новац и огроман притисак на нашу земљу - навео је Вучић.