latinica  ћирилица
17/08/2024 |  17:47 ⇒ 17:52 | Аутор: СРНА

Весић: До краја године завршетак реконструкције моста између Малог Зворника и Каракаја

Реконструкција моста између Малог Зворника у Србији и Каракаја у Републици Српској могла би да буде завршена до Нове године, рекао је данас министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Горан Весић.
Горан Весић (фото: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ) -
Горан Весић (фото: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ)

Он је додао да је извођач спреман да почне са радовима одмах по добијању сагласности граничних полиција Србије и БиХ, напоменувши да је вриједност реконструкције моста 550 милиона динара /4,7 милиона евра/.

- Будемо ли брзо добили сагласност и уколико будемо могли неометано да радимо, мост би могао да буде реконструисан до Нове године - објавио је Весић на Фејсбуку.

Он је подсјетио да је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре спровело прије неколико мјесеци тендер и изабрало најповољнијег понуђача за реконструкцију моста, са којим је склопљен и уговор.

Још од априла је на овом мосту забрањен прелазак камиона масе веће од пет тона због, како је тада наведено, оштећења која је уочио пројектант приликом ванредног прегледа моста.

Од тада се саобраћај камионима одвија преко других граничних прелаза, што је, како су медији наводили, један од проблема због којих су на губитку и предузетници и држава.