latinica  ћирилица
17/08/2024 |  17:55 ⇒ 19:13 | Аутор: СРНА

Пољски војници патролирају на истоку, а бугарски на сјеверу Космета

Пољски контигент у оквиру КФОР-а патролира данас дуж администативне линије на истоку Косова и Метохије, док бугарски војници истовремено спроводе редовне патроле у општини Лепосавић на сјеверу, саопштено је из команде међунродних војних снага у Приштини.
КФОР (EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI - илустрација) -
КФОР (EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI - илустрација)

Из КФОР-а је саопштено да припадници батаљона Мултинационалних оперативних резервних снага обављају редовне патроле које су дио свакодневних напора њихових јединица у подршци безбједности широм Косова и Метохије.

- Ове активности помажу да се промовише безбједност свих локалних заједница и консолидује регионална стабилност - наводи се у саопштењу објављеном на Фејсбуку.

У саопштењу се додаје да КФОР "наставља да спроводи свој мандат заснован на Резолуцији Савјета безбједности УН 1244 из 1999. године - да доприноси безбједном и сигурном окружењу и слободи кретања за све људе који живе на Косову, у сваком тренутку и непристрасно".

- КФОР дјелује као трећи безбЈедносни одговор, у блиској координацији са полицијом и мисијом Еулекса, који су први и други безбЈедносни одговор - наводи се у саопштењу.