latinica  ћирилица
17/08/2024 |  12:32 ⇒ 16:29 | Аутор: РТРС

Привредни сусрети у Требињу - промоција инвестиционих потенцијала и јачање веза са Аустријом

У Требињу данас почињу тродневни сусрети локалних и аустријских привредника, чији је циљ промоција инвестиционих потенцијала Српске и јачање привредних веза с Аустријом.
Требиње - Фото: РТРС
ТребињеФото: РТРС

Тродневне привредне сусрете, у сарадњи с Аустријско-српским привредним форумом, организује Представништво Српске у Аустрији.

Очекује се учешће више од 30 представника аустријских компанија, а током програма предвиђени су састанци са привредницима из Херцеговине, представницима Града Требиња, Привредне коморе и институција Републике Српске.

Вечерас ће бити организован пријем за привреднике, а сутра ће привредници присуствовати пријему код градоначелника Требиња. Предвиђено је и да делегација посјети Регионални салон вина Зилавка, на којем ће бити представљено преко 70 производа из Херцеговина.

- Привредни сусрети се организују у вријеме обиљежавања славе Града Требиња, Светог преображења Господњег, тако да очекујемо велики број представника компанија из Републике Српске и конструктивне састанке са представницима наших институција. У Требиње долазе представници наше дијаспоре, успјешни привредници, те представници аустријских компанија, као и Радивоје Петрикић, предсједник Аустријско-српског привредног форума, а организацију догађаја је подржао и градоначелник Требиња Мирко Ћурић - рекао је Младен Филиповић, шеф Представништва Републике Српске у Аустрији.

Привредни сусрети у Требињу су наставак активности на промоцији потенцијала Републике Српске које у континуитету реализује Представништво Републике Српске у Аустрији, саопштено је из Представништва.