latinica  ћирилица
16/08/2024 |  11:49 | Аутор: СРНА

Шулић: Подстицаји Завода за запошљавање важни за развој туризма

Туризам је једна од најбрже растућих привредних грана у Републици Српској и за његов развој важни су подстицаји Завода за запошљавање Републике Српске за самозапошљавање и запошљавање нових лица, рекао је данас на Палама министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић.
Денис Шулић - Фото: РТРС
Денис ШулићФото: РТРС

Шулић је након састанка са директором Завода за запошљавање Дамјаном Шкипином истакао важност сарадње ресорног министарства са Заводом, наводећи да су многи у Српској покретањем послова у области туризма створили респектабилне фирме.

Према његовим ријечима, адекватне и правовремене информације Завода за запошљавање важне су за Министарство трговине и туризма, нарочито за сезонске послове у овим областима.

- Тако да наша пословна заједница у сваком тренутку може знати колико имамо незапослених и које стручне спреме у било којем граду или општини - рекао је Шулић новинарима на Палама и додао да ће Министарство трговине и туризма наставити сарадњу са Заводом за запошљавање Српске.

Говорећи о Акционом плану Републике Српске за запошљавање и самозапошљавање вриједном 10 милиона КМ, он је нагласио да Српска од настанка није имала већи број запослених, додајући да се мора похвалити визија и иницијатива предсједника Републике Српске Милорада Додика који је 2011. године покренуо ову активност.

Шулић је похвалио рад Шкипине и претходног директора Завода Мирослава Вујичића који су, како је рекао, у сарадњи са привредном заједницом на најбољи могући начин тражили рјешење за смањење незапослености и повећање броја запослених у Српској.

- Иако је цијела Европа у кризи, све већи број незапослених је у неким великим, развијеним европским земљама, а у Српској из године у годину број запослених расте и ево сада имамо највећи број запослених у историји Српске - истакао је Шулић.

Данашњем састанку присуствовао је и Вујичић.