latinica  ћирилица
16/08/2024 |  10:57 ⇒ 11:55 | Аутор: РТРС

Пожар на Зеленгори све мањи по површини и интензитету (ВИДЕО)

Пожар на Зеленгори је све мањи по површини и интензитету, а данас ће на мања жаришта у кањону Сутјеске, два до три киломентра од Тјентишта са десне стране пута Фоча-Гацко, дјеловати три хеликоптера из Републике Српске и Србије.
Пожар на Зеленгори - Фото: РТРС
Пожар на ЗеленгориФото: РТРС

- Осим хеликоптера, са тла ће на гашењу пожара дјеловати ватрогасци из Фоче и федералне општине Илиџа, као и радници Националног парка "Сутјеска", те припадници Цивилне заштите и спасилачке службе "Волф - додаје се у извјештају Републичке управе Цивилне заштите.

Како се додаје, пожар у мјесту Подгорје код општине Билећа је локализован. На Буковој глави, у мјесту Крстаче-Граница ватра и даље гори, а пожар у селу Симијова активан је и под контролом.

- Јуче су на пожаре у Билећи дејствовала три хеликоптера, на терену су борбу са ватром водили ватрогасци, припадници Оружаних снага БиХ, шумари и мјештани. На планини Баба пожар је активан на неприступачном терену, прати се и не пријети домаћинствима, док пожар на локалитету Рибарево код Гацка не угрожава насељена мјеста - додаје се у извјештају.

Пожар који из општине Љубиње прелази на територију Берковића, те креће се према Сувавића кањону, ватрогасци такође гасе.