latinica  ћирилица
16/08/2024 |  12:54 ⇒ 13:22 | Аутор: РТРС

Вишковић-Трифковић: Побољшан материјални положај пензионера

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Бањалуци са представницима Удружења пензионера Републике Српске, на челу са предсједником Ратком Трифуновићем.
Вишковић са Удружењем пензионера - Фото: Уступљена фотографија
Вишковић са Удружењем пензионераФото: Уступљена фотографија

На састанку се говорило о положају пензионера у Републици Српској и мјерама које Влада предузима на побољшању статуса најстарије популације, саопштено је из Владе Српске.

Вишковић је истакао да Влада има одличну сарадњу са Удружењем пензионера и да заједно континуирано раде на томе да стандард пензионера у Републици Српској буде на вишем нивоу.

Додао је да су пензије у протеклих шест година знатно повећане, чиме је побољшан материјални положај најстарије популације.

Предсједник Удружења пензионера Ратко Трифуновић рекао је да су у удружењу задовољни односом Владе према најстаријој популацији и динамиком повећања издвајања за пензионере.

Захвалио се премијеру Вишковићу за сву подршку коју је пружио овом удружењу, прије свега што су пензионери приоритетни у исплати пензија, али и за помоћ у организовању финала шаховског првенства.

Посебно је истакнут значај пројекта бањске рехабилитације зе пензионере из Српске коју финансира Влада посредством Министарства рада и борачко-инвалидске заштите. Речено је да се овај програм одвија према плану.

Састанку је припуствовао и директор Фонда за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске Младен Милић.