latinica  ћирилица
16/08/2024 |  11:58 ⇒ 13:21 | Аутор: РТРС

Николић: Инспекција и даље у бањалучком Водоводу; Превенција - примарни циљ (АУДИО)

Републичка инспекција за храну и данас наставља инспекцијски посао у бањалучком Водоводу, који се односи на одржавање базена, истакла је за РТРС Душанка Николић, портпарол Инспектората Републике Српске.


Водовод Бањалука, базени - Фото: РТРС
Водовод Бањалука, базениФото: РТРС

- Данас су на лицу мјета били и инспектори за храну и инспектори здравствене инспекције. Такође, праниларно је и да се врше додатне провјере. Узет је узорак чији ће резултат бити познати сљедеће седмице - наводи Николићева.

Како она додаје, планирано је и узимање додатних узорака, којима ће се тражити специфичније анализе, а које ће бити послате у референтну лабараторију у Београд, да би се испитали одређени параметри, који су битни за наставак поступка.

Када је ријеч о раду инспекције, Николићева наводи да је примарни циљ рада - пријевремено ријешити неправилности, да не би настао већи проблем.

- Примарни циљ је превенција, а то би требао фокус и самог бањалучког Водовода, као предузећа, који управља водоснабдијевањем: Важно је превентивно и благовремено радити, а не реаговати када настане проблем - додаје Николићева.