latinica  ћирилица
26/07/2024 |  16:42 ⇒ 16:55 | Аутор: klix.ba

Листа најплаћенијих спортиста на Олимпијским играма

Олимпијске игре у Паризу вечерас ће бити отворене спектакуларном церемонијом отварања, а услиједиће двоседмично спортско надметање више од 10.000 спортиста.
Јон Рам (Фото: EPA-EFE/ROBERT PERRY, илустрација) -
Јон Рам (Фото: EPA-EFE/ROBERT PERRY, илустрација)

На Олимпијске игре су стигли и неки од најплаћенијих спортиста на свијету, а листа коју чине они који зарађују највише изненадила је многе.

Наиме, према Спортику, најплаћенији спортиста на Играма је голфер из Шпаније Јон Рам (29), који на годишњем нивоу зарађује потпуно невјероватних 200 милиона евра.

Он је постао најплаћенији спортиста на свијету након што је крајем прошле године потписао уговор са саудијском организацијом ЛИВ Голф, који га је учинио најплаћенијим на свијету.

Уговор му је омогућио да зарађује више од Кристијана Роналда и Лионела Месија.

Други је на листи кошаркаш Лос Анђелес Лејкерса ЛеБрон Џејмс, а његова годишња плата износи 45 милиона евра и уз спонзорске уговоре укупно зарађује 120 милиона.

Слиједе Стефан Кари (95 милиона евра), Јанис Антетокоунмпо (94 милиона евра) и Кевин Дурант (85 милиона еура), а потом опет на ред долазе голфери Рори Макилрој (73 милиона евра) и Скоти Шефлер (60 милиона евра).

Новак Ђоковић је тек 18. најплаћенији спортиста на Олимпијским играма, са годишњом зарадом од 35 милиона евра, а Никола Јокић се налази на деветом мјесту са примањима у износу од 50 милиона евра годишње.