latinica  ћирилица
26/07/2024 |  15:44 ⇒ 19:48 | Аутор: РТРС

Мајдов: Спреман сам за Олимпијске игре (ФОТО/ВИДЕО)

Џудисти Немањи Мајдову из Источног Сарајева, који ће на Олимпијским играма у Паризу наступати под заставом Србије, успјех у име свих грађана Источног Сарајева пожелио је градоначелник Љубиша Ћосић.
Немања Мајдов (фото: facebook.com/majdovjudo1st) -
Немања Мајдов (фото: facebook.com/majdovjudo1st)

Мајдов је истакао да на највећу свјетску смотру спортиста иде спреман, без повреда и да ће дати све од себе да на најбољи начин представи како Србију, тако и Републику Српску и свој град Источно Сарајево.

- Мој циљ наравно да, као и увијек, покушам тај дан да будем што бољи, да будем на свом нивоу, да покажем да могу да будем најбољи. Тамо нема нико кога нисам побиједио до сада, наравно, то се све одлучује у једном дану, Бог одлучује ко ће да буде најбољи. Даћу све од себе, да представим како Србију, тако и Републику Српску, све Србе, како наравно мој град Источно Сарајево и све грађане мог града, у овом случају сви за једног, један за све - рекао је Мајдов.

Тренер Љубиша Мајдов навео је да је најважнија ствар да су одрадили комплетан тренажни процес као што су замислили.

- Имали смо одличне услове и стварно похваљујем како Олимпијски комитет Србије, Џудо савез Србије и наш матични клуб Црвену звезду и наравно џудо клуб рандори Источно Сарајево без ког не би могло ништа, јер ту обављамо све тренажне процесе - каже Мајдов.

Фото: СРНА

Љубиша Ћосић градоначелник Источног Сарајева је навео да су поносни што ће Мајдов бити представник Србије на Олимпијади, истичући да је то велика ствар за ову локалну заједницу.

- Њемањи желим сву срећу у име свих наших суграђана и у име свих људи којима је у срцу побједа - поручио је Ћосић.

      View this post on Instagram

A post shared by EUROPEAN JUDO UNION (@europeanjudo)

Немања Мајдов је под заставом Србије ове године учествовао на Свјетском првенству у Абу Дабију, гдје се у категорији до 90 килограма окитио сребрном медаљом. То је било довољно да, са још пет српских џудиста, оствари право да други пут у каријери наступа на Олимпијским играма.

Мајдов је први пут на Љетним олимпијским играма учествовао прије три године у Токију.

Љетне олимпијске игре у Паризу биће отворене вечерас и трајаће до 11. августа уз учешће 10.500 такмичара који ће се такмичити у 32 спорта за укупно 329 златних медаља.