latinica  ћирилица
26/07/2024 |  13:19 | Аутор: ТАНЈУГ

Блажић признао да је починио масакр код Младеновца

У судници Окружног затвора у Београду данас је Урош Блажић признао да је у селима Мало Орашје и Дубона 4. маја прошле године убио девет и ранио 12 особа.
Младеновац - Фото: РТРС
МладеновацФото: РТРС

Како су новинарима пренели пуномоћници оштећених Блажић је признао кривицу и рекао да не зна шта га обузело тог дана.

Његов отац Радишта Блажић негирао је кривицу, односно да је извршио кривично дјело недозвољена производња, држање, ношење и стављање у промет оружја и експлозивних материја у стицају са кривичним дјелом тешко дјело против опште сигурности.

Адвокати су рекли и да имају информацију да ће ово суђење бити измјештено из зграде затвора у Палату правде односно зграду Вишег суда у Београду, а због величине суднице у коју данас нису могли да стану сви оштећени.

Припремно рочиште је завршено, а главни претрес заказан је за 21. август.

Претходно припремно рочиште које је било 23. маја је по уласку оптужених у судницу прекинуто јер су родитељи убијених и рањених покушали да насрну на Блажиће, усљед чега су припадници правосудне страже одмах Блажиће извели из суднице.

Након тога, Врховни суд је одредио да се припремно рочиште и главни претрес у овом предмету, одрже изван подручја Вишег суда у Смедереву, односно у судници Вишег суда у Београду, у београдском Окружном затвору.

По завршетку припремног рочишта судија ће заказати главни претрес (суђење) на којем би Блажићи требало детаљно да изнесу одбрану.