latinica  ћирилица
25/07/2024 |  12:44 ⇒ 13:50 | Аутор: СРНА

Вулић: Блокада агенде и прве транше шамар политичког Сарајева Европској унији

Предсједавајућа Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је да одлука четири кантона у Федерацији БиХ да блокирају Реформску агенду, а тиме и добијање прве транше средстава за БиХ из Плана развоја Европске комисије за западни Балкан, представља шамар политичког Сарајева ЕУ.
Сања Вулић - Фото: Уступљена фотографија
Сања ВулићФото: Уступљена фотографија

Подсјећајући да су се све вријеме представници ЕУ маћехински односили према Републици Српској, ускраћивали јој новац и тренирали строгоћу, Вулићева је истакла да су данас на сцени добра воља, компромис и опредијељеност за дијалог и сарадњу Републике Српске.

- Нека представници ЕУ питају своје узданице чему такво понашање, а себе нека запитају да ли су грађани Републике Српске заслужили њихово иживљавање кроз механизам ускраћивања средстава, само јер им је то шапнуо неко ко је рушитељ Дејтонске БиХ - изјавила је Срни Вулићева.

Четири кантона у ФБиХ, у којима је на власти СДА, нису дали сагласност за усвајање Реформске агенде потребне да БиХ добије прву траншу у износу од 70 милиона евра из Плана раста Европске комисије за западни Балкан.