latinica  ћирилица
25/07/2024 |  07:03 ⇒ 09:23 | Аутор: ТАНЈУГ

Аеродром у Франкфурту због протеста климатских активиста обуставио све летове

Аеродром у Франкфурту, најпрометнији у Њемачкој, привремено је јутрос обуставио летове због протеста на аеродрому, саопштили су из аеродромске службе и њемачке полиције.
Аеродром у Франкфурту (Фото: EPA/ANDRE PAIN) -
Аеродром у Франкфурту (Фото: EPA/ANDRE PAIN)

- Моле се путници да за сада не долазе на аеродром и провере статус свог лета - саопштили су из аеродромске службе на платформи X.

бог акције климатских активиста, ваздушни саобраћај на аеродрому у Франкфурту је привремено обустављен, саопштио је портпарол њемачке полиције.

Према информацијама из полиције неколико демонстраната је рано јутрос ушло у аеродромске просторије и започели су протест, преносе њемачки медији.

Њемачки аеродром Келн-Бон суспендовао је летове на неколико сати у сриједу након што су се климатски активисти залепили за писту, док су власти спријечиле сличне акције на другим европским аеродромима.

Активистичка група, "Последња генерација" саопштила је да се пет особа залијепило за асфалт и објавила слике својих чланова са рукама залијепљеним за писту.

Они су навели да желе да њемачка влада напусти споразуме око нафте, гаса и угља до 2030. године.

Група је саопштила да су "слични мирни, грађански протести на аеродромима" данас планирани широм Европе и Сјеверне Америке.