latinica  ћирилица
25/07/2024 |  08:30 ⇒ 08:45 | Аутор: sputniknews.com

Путин: Оне који покушају да застраше и подијеле руско друштво, чека неизбјежна одмазда

Предсједник Русије Владимир Путин изјавио је да оне који покушају да застраше и подијеле руско друштво, да одиграју на карту вјерских и националних осећања чека неизбјежна одмазда.
Владимир Путин (Фото: EPA-EFE/GRIGORY SYSOEV/SPUTNIK/KREMLIN) -
Владимир Путин (Фото: EPA-EFE/GRIGORY SYSOEV/SPUTNIK/KREMLIN)

- Наглашавам – они који покушавају да застраше људе, да поделе наше друштво, да се поигравају са вјерским и националним осјећањима никада неће успјети у томе. Њих чека неминовна и праведна одмазда - рекао је руски лидер у поруци поводом Дана истражитеља.

Како је додао, руски истражитељи ефикасно раде у Донбасу и Новорусији, прикупљајући непобитне доказе о злочинима неонациста, њихових помагача, терориста и екстремиста.

- Желим да напоменем да сада, у условима специјалне војне операције, истражни органи рјешавају посебне, додатне, изузетно важне задатке, укључујући ефикасно деловање на ослобођеним територијама - рекао је Путин.

Како је истакао, службеници истражних органа Министарства унутрашњих послова, Истражног комитета и Федералне службе безбједности Русије дају незамјењив, огроман допринос борби против корупције, тероризма и екстремизма, заштити интереса друштва и државе, живота и безбједности грађана, њихових права и слобода.

У ери технолошке револуције, миграционих токова, локалних сукоба и формирања будућих тржишта, појављују се и нови ризици, укључујући сајбер претње, трговину дрогом и прекогранични криминал.

- На те изазове треба да одговоримо прецизно и брзо, да унапређујемо методе истраге, уводимо напредне приступе и дигитална решења која ће нам омогућити не само да откривамо, него и спречавамо те криминалне радње - казао је Путин.

Он је на крају истражитељима пожелео успех у раду, истакавши да је сигуран да ће постизати добре резултате у свим кључним правцима.