latinica  ћирилица
11/07/2024 |  21:12 ⇒ 22:44 | Аутор: РТРС

Трново: Уручена признања заслужним појединцима, институцијама и колективима (ВИДЕО)

Поводом славе општине - Петровдана, у Трнову је одржана Свечана академија на којој су уручена признања заслужним појединцима, институцијама и колективима који су допринијели развоју ове локалне заједнице.
Свечана академија поводом славе општине - Петровдана - Фото: СРНА
Свечана академија поводом славе општине - ПетровданаФото: СРНА

Повеља општине додијељена је министру безбједности Ненаду Нешићу, градоначелнику Источног Сарајева Љубиши Ћосићу, директору "Сарајево гаса" Источно Сарајево и предсједнику Надзорног одбора Олимпијског центра "Јахорина" Недељку Елеку као и министру спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташи Кошарцу,.

- То нас подстиче да додатно радимо како бисмо омогућили боље услове сваком грађанину, како би Трново, заједно са осталим општинама у саставу града Источно Сарајево, дало допринос укупном развоју Српске - каже Кошарац.

Елек је истакао да му признање посебно значи.

- Јер долази из града у којем живите и од људи са којима смо тим већ око пет година - додао је он.

Упркос одливу становништва општина трановао током протелклих 31 годину успјела је да очува инситуције и својим грађанима обезбиједи нормалне услове за живот.

Општина је додијелила и Плакету посланику у Паралменту БиХ Мирославу Вујичићу, директору Шумског газдинства "Трескавица" Мирославу Бјелици као и успјешним ученицима и спритистима.