latinica  ћирилица
15/07/2024 |  16:15 ⇒ 17:41 | Аутор: РТРС

Јахорина ултра трејл 27. и 28. јула (ВИДЕО)

Десети Јахорина ултра трејл, спортска, културна и туристичка манифестација, која промовише природне љепоте и гостопримство Републике Српске широм свијета, биће одржана 27. и 28. јула, најавио је данас Дејан Љевнаић, директор Олимпијског центра Јахорина.
Јахорина ултра трејл-прес (Фото: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ) -
Јахорина ултра трејл-прес (Фото: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ)

Трке на 160, 78, 30 и 10 километара окупиће љубитеље природе, трачања и планинарења из цијелог свијета, на највећем регионалном спортском догађају овакве врсте и пружити им прилику да тестирају издржљивост и уживају у предивним пејзажима Српске.

Љевнаић је рекао да је од ове године ултра трка дугачка 160 километара и стартује у Пријевору из Зеленгоре.

- И сваки тркач који је прошле године трчао у Ултра је остао запањен љепотама Републике Српске. И они су сви наши амбасадори након завршетка трке. И то морам да истакнем да ми смо поносни са тим љепотама. И управо кроз Јахорина ултра треј желимо да промовишемо те љепоте Републике Српске и да сваки гост види и касније промовише те наше природне љепоте - рекао је Љевнаић.

Пријављено је више од 5.000 спортиста из 30 земаља. Међу њима и пјевач Никола Роквић, који ће послије трке од 30 километара одржати концерт на Јахорини.

Роквић је рекао да за њега Јахорина има много лијепих успомена, те ће 28. јул бити посебан дан за њега.

- Први пут ћу трчати 30 километара на планини, а што још некако изазовније, послије тога ћу имати концерт. Тако да ја се надам да ћу све то лијепо издржати. Јесам у кондицији, тренирам и имао сам пут гдје сам прелазио велике километража, али ово је нешто посебно послије свих тих напора одрадити концерт, мислим да ће бити посебно и да ће ми и ти тркачи дати неку посебну енергију - рекао је Роквић.