latinica  ћирилица
05/07/2024 |  21:31 ⇒ 21:40 | Аутор: banjaluka.net

Грмуша: На састанцима у ПДП-у се говорило да народ ништа не заслужује, осим неколико асфалтираних путева

Док се ближе локални избори, проблеми куцају на врата ПДП-а. "Бура" се одразила на више фронтова – Чланови одлазе, одбори се распуштају, а дресови мијењају. Највише је то погодило потпредсједника ПДП-а Милка Грмушу који је поднио оставку на све страначке функције. 
Милко Грмуша - Фото: РТРС
Милко ГрмушаФото: РТРС

Због распуштања демократски изабраних органа и функционера ПДП-а у Новом Граду дао је оставку на све функције у ПДП-у.

Навео је да је то намјерно убијање сваке шансе да опозициони кандидат побиједи СНСД у тој општини.

Своје дојучерашње колеге из странке назвао је не баш тако примјереним именом и оптужио их да служе власти.

На самом почетку разговора за Н1 Грмуша је казао да ли постоји неки тајни договор о симбиози ПДП-а и СНСД-а.

- Није ни важно више. Због чега неке људе политички трошимо. Зашто треба да трошимо квалитетне људе. Нисам ушао у политичку струку да бих личне интересе остварио. Не бих више био исти човјек да гледам како је један човјек самљевен у Новом Граду. Трудим се, седам година сам у ПДП-у и никада нисам имао јавну полемику. Бранислав Бореновић жели први да јавно коментарише, то ће и добити. Никада се нисам одвојио од обичног чланства ПДП-а. Искључиво због различитих врста емоција опстајао ту. Ни од чега се нисам одвајао. Ако је некоме у реду избацивати поједине из политике - навео је.

"Нико ме није имао заштитити"

Грмуша је додао да "уколико је смисао политике да једни те исти варају, да би добили додатну власт, никада неће у томе учествовати".

- Ушао сам у политику, мене нико није имао заштитити. Никада нисам радио у јавном сектору. Никада никог свог нисам запослио, нисам учествовао у јавним набавкама. Борићу се до задњег атома снаге. Дао сам подршку Александру Јанковићу. Јанковић није одустао, не знам шта више ту да се полемише. Отишао сам у Нови Град како бих провјерио ситуацију. Нека сви прошетају улицом Новог Града и нека виде шта ће грађани да кажу. Молим Александра Јанковића да не одустаје. Ово је земља којој такви људи требају - поручио је Грмуша. 

Између осталог, навео је како управо појединци желе да склоне људе попут Александра Јанковића.

- То је план појединаца. И никада нећу пристати на такав план. Ја сам такав човјек и представљам људе који овако размишљају. Ово је добар народ и за њега се вриједи борити, или сматрати да је ово утопијски народ. Имао сам састанак у ПДП гдје се говорило да овај народ ништа не заслужује, осим неколико асфалтираних путева. Нећемо говорити о именима. Препознаће се. Свако дијете има иста права, нема привилегованих зато што су блиски неком тајкуну. Никада то нећу толерисати. Све што ћу радити у политици да се борим против тога. Борићу се док дишем. Бог ми је дао снаге и енергије, да они људи који овако мисле не остану без заштитника. Ово није први пут да дајем оставку - казао је Грмуша.

Навео је како је битно у политици да постоје људи који су спремни да се понашају у складу са законом.

- Надао сам се да је неко схватио своје грешке када сам именовао за потпредсједника. Надао сам се да су мушкарци и да ћемо успјети да прекинемо утјецај тајкуна. Овдје је важно само имамо ли људе који су спремни да се понашају у складу са законом - казао је он.

"Станивуковића су исмијавали, био сам спреман да идем с њим до краја"

Грмуша је нагласио да "не зна и да га не интересује какав је рејтинг Драшка Станивуковића у Бањалуци и да ли је ово крај његове каријере градонаћелника".

- Станивуковић је прије неколико година био предмет исмијавања, тада сам сматрао да идем са њим до краја. Био сам спреман да идем са њим до краја. Да су ме занимали рејтинзи ушао бих у СНСД. Не подржавам више Станивуковића. Мислим да се изгубио. Није никаква лична прича. Жао ми је, пуно сам вјеровао у ту причу. Нећу му ја правити политички проблем, него људи који су око њега. Својим ријечима и ставовима остајем вјеран до гроба - казао је Грмуша за Н1.