latinica  ћирилица
05/07/2024 |  18:17 ⇒ 20:02 | Аутор: РТРС

Уз регионални пут Братунац-Поточари-Сребреница постављене фотографије више од 600 убијених Срба (ФОТО/ВИДЕО)

Уз регионални пут Братунац-Поточари- Сребреница постављене фотографије више од 600 убијених Срба из средњег Подриња. Фотографије су поставили потомци настрадалих и представници Организације породица погинулих из Сребренице и Братунца.
Сјећање на српске жртве - Фото: РТРС
Сјећање на српске жртвеФото: РТРС

На гробљу у Братунцу патријарх Порфирије служиће сутра помен 3.267 српских жртава.

Фотографије убијених жена, дјеце, цивила постављен је поред пута из Братунца ка Сребреници с циљем да се прикаже истина о српском страдању.

На овим фотографијама су родитељи и брат Бране Вучетића, који су звјески убијени у Бјеловцу у децембру 1992. године. Да ли ће неко из међунардоне заједнице видјети и чути за његов вапај?

Амбасадори западних земаља не желе да дођу у Братунац на српска стратишта али ће доћи у Поточаре да одају почаст бошњачким жртвама.

- Зато смо поставили ове фотографије поред пута како би их управо они који су годинама пред српским жртвама затварали очи, и видјели - каже предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић.

Сјећање на српске жртве (фото: РТРС)

Министар Данијел Егић не очекује да ће неко из међународне заједнице сутра доћи у Братунац на комеморацију српским жртвама, јер би тиме, каже, негирали све што су до сада радили против српског народа, односно наратив да су злочини почињени само над муслиманима у БиХ.

Сјећање на страдање Срба (фото: РТРС)

Сутра ће у Братунцу бити обиљежена Централна манифестација, односно 32. годишњица страдања 3267 Срба средњег Подриња. Помен, којем ће присуствовати породице жртава, бројни грађани, те званичници Српске и Србије, служиће патријарх Порфирије.