latinica  ћирилица
05/07/2024 |  15:55 ⇒ 18:01 | Аутор: РТРС

Уредник РТРС-а Нада Велетић добитник захвалнице Удружења жена жртава рата (ФОТО/ВИДЕО)

Главној уредници информативног програма Радио-телевизије Републике Српске Нади Велетић, Удружење жена жртава рата, на данашњој сједници Скупштине, додијелило је захвалницу.
Додјела признања главном уреднику РТРС-a - Фото: РТРС
Додјела признања главном уреднику РТРС-aФото: РТРС

Захвалницу је додијелила предсједница Удружења жена жртава рата Божица Живковић Рајилић.

Захвалница је уручена за очување истине о страдању жена и дјеце жртава ратне тортуре у Одбрамбено-отаџбинском рату.

Велетић је рекла да је ово само још једна потврда и признање јавном сервису Републике Српске за све оно што радимо у протекле 32 године.

- Ми смо са нашом Републиком стасавали заједно и наши новинари гинули заједно са борцима. Бројни су документарни филмови, испричане приче кроз емисије, дневнике, политички магазин Печат. Конкретно, Удружење жена жртава рата које су млађе од других борачких организација 10-11 година, су такође нама много помогле да дођемо до наших сестара, мајки, супруга које годинама самују са својим болом, да им пружимо руку и микрофон да испричају своје приче, да отворимо очи слијепом и глувом правосуђу БиХ да почну да пишу оптужнице и над страшним страхотама које су починили муслимански припадници тзв. Армије БиХ над нашим сестрама и мајкама у злогласним логорима. И хвала им што су препознали наш значај. Ми ћемо им и даље давати подршку - навела је Велетић.

Предсједница Удружења Божица Рајилић захвалила је појединцима, институцијама и организацијама које су подржале рад овог удружења, те дале допринос заштити истине о српском страдању.

- Од срца захваљујемо храбрим људима који су стали иза нас, наше истине и онога што смо преживјеле - рекла је Рајилићева.

Додјела признања главном уреднику РТРС-a (фото: РТРС)

Она је изразила задовољство што ће ускоро бити завршен нови пројекат, у сарадњи са институцијама Српске, који ће бити један од већих националних пројеката.

Представници Удружења уручили су појединцима и институцијама захвалнице и плакете због изузетне подршке њиховом раду у претходном периоду.