latinica  ћирилица
05/07/2024 |  15:29 ⇒ 16:47 | Аутор: РТРС

"Бошњаци желе БиХ само за себе" (ВИДЕО)

БиХ, која је предвиђена Дејтоном, састављена је од два ентитета и у одлучивању учествују три народа, изјавио је предсједник Републике Српске Милорад Додик на конференцији за новинаре.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

Додик је нагласио да су за Српску небитни закључци скупа "Босна је наша-босанска" у Сарајеву.

- Свако има право да се бори за свој идентитет, али не на штету других народа. Лажу да је БиХ босанска. Шта је њихова интенција? Они желе БиХ само за себе - рекао је предсједник Српске.

Додик је навео да и министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез говори о набавци дијелова и хеликоптера, иако за то нема ни одлуке, али ни новца у буџету.

- Немате хеликоптера испод 20 милиона евра. У буџету је предвиђено толико марака. Сада показује неки дрон. То је чисто рушење БиХ. Ти квази босански или бошњачки интелектуалци желе само да нестане српски и хрватски народ у БиХ. За нас нису важни њихови захтјеви. Нема посебног коментара. Нека наставе борбу за њихов идентитет. Ови са стране који гледају, надам се да ће уједначити критеријуме - поручио је Додик.

Према његовим ријечима, нико нема ништа против било каквог окупљања или исказивања става, али да је позиција српског народа и Српске веома јасна.

Предсјендик Српске је указао на "двоструке аршине јер су у једном случају Срби они који руше Дејтон, док су други који се окупљају на исти начин прогресивци и доносе неку нову енергију", истакавши да је за Српску то небитно.