latinica  ћирилица
04/07/2024 |  19:15 | Аутор: РТРС

Шобот: Студенти кључни носиоци промјена и иновација

Доктор Никола Шобот, кандидат за градоначелника Бањалуке, одржао је инспиративан састанак са младима на којем су доминирале теме везане за будућност образовања и запошљавања младих.
Шобот са младима - Фото: Уступљена фотографија
Шобот са младимаФото: Уступљена фотографија

У склопу састанка, Шобот је нагласио значај подршке младима као темеља за напредак Бањалуке, истичући да су студенти кључни носиоци промјена и иновација.

Такође, разговарало се о могућностима за побољшање студентског стандарда и стварању нових прилика за стручно усавршавање и праксу.

Шобот је позвао младе да активно учествују у креирању политика које ће унаприједити услове живота и рада у Бањалуци, обећавши да ће у свом мандату посветити посебну пажњу младима и њиховим потребама.

- Бањалука је драгуљ у круни Републике Српске и заслужује да се у њој посебна пажња посвети младима, њиховом образовању и положају. Најбогатија друштва и најуспешнији градови су они који препознају да се улагање у образовање данас жање вишеструко већим богатством у будућности - рекао је Шобот.

Млади су изразили захвалност на прилици да изнесу своје идеје и проблеме, те су подржали иницијативе које је доктор Шобот предложио.