latinica  ћирилица
04/07/2024 |  18:57 ⇒ 20:18 | Аутор: РТРС

ПДП остао и без Градског одбора у Лакташима - прешли у СНСД (ВИДЕО)

Након што је распуштен Општински одбор у Новом Граду, ПДП је од данас остао и без Градског одбора у Лакташима. Прешли су у СНСД. Незадовољни су, кажу, радом и политиком коју води ПДП.
ПДП - Фото: РТРС
ПДПФото: РТРС

Истовремено, бањалучки ПДП нескривену подршку добија од ДЕМОС. Потпредсједник Градског одбора ове странке Ненад Шибаревић отворено позива на подршку Драшку Станивуковићу. У одбрану је стао предсједник Градског одбора ДЕМОС-а Боран Босанчић који тврди да је Шибаревићева изјава, објављена на друштвеним мрежама, извучена из контекста.

Као кула од карата распадају се градски и општински одбори ПДП. Након распуштања у Новом Граду, комплетан градски одбор у Лакташима одлучио је да напусти странку. Двадесетак чланова на челу са повјереником ГО Драшком Милинковићем "дрес" ПДП је замијенио за онај СНСД. Разлог је, каже Милинковић, недостатак подрше од руководства ПДП, али и стање у том граду. 

- Када сам почео да састављам листу, моји најближи људи су одустајали од кандидатуре јер су рекли да не желе да иду против начелника Бојића јер је то први градоначелник који ради исправно и како треба - рекао је Драшко Милинковић. 

Градоначелник Лакташа и предсједник Градског одбора СНСД каже да су сада већ бивши чланови ПДП препознали рад и политику коју социјалдемократи воде, те да су се због тога придружили СНСД.

- Главни разлог свему јесте развојна политика коју СНСД води и на локалном и на републичком нивоу. Изузетно су незадовољни политиком ПДП коју води на републичком нивоу и свему овоме што се дешава, поготово када су у питању интереси Републике Српске - рекао је Мирослав Бојић, градоначелник Лакташа.

Док ПДП пуца по шавовима у Новом Граду и Лакташима, бањалучком одбору вјетар у леђа даје Градски одбор ДЕМОС, односно потпредсједник Ненад Шибаревић. На друштвеним мрежа се појавио снимак на којем позива окупљене да дају подршку кандидату ПДП за градоначелника Драшку Станивуковићу, као и на изборима прије четири године.

Шибаревић на аматерском снимку каже:"Ја вам молим да подржите тог младог човјека, подржали смо га када смо рушили Игора Радојичића".

Предсједник Градског одбора ДЕМОС Боран Босанчић каже да је изјава Шибаревића извучена из контекста и да је странка коју он представља била највјернији коалициони партнер бившем градоначелнику Бањалуке.

- То се односи на неку врсту локалног сукоба који постоји у Пискавици са мјесним одобором СНСД. И он је говорио ја подржавам, и оно што сам ја разумио јесте да је он говорио о пројектима које подржава, а које је радио Станивуковић у  Пискавици - рекао је Боран Босанчић, предсједник ГО ДЕМОС Бањалука.

Међутим, Босанчић признаје да постоје несугласице на релацији градских одбора СНСД - ДЕМОС. Повод за несугласице су директорске фотеље јавних предузећа. Ипак, по ријечима Босанчића, ДЕМОС је спреман да подржи кандидата СНСД за градоначелника.