latinica  ћирилица
04/07/2024 |  18:44 ⇒ 18:54 | Аутор: Агенције

Грчка под водом; Бујице носе све пред собом (ВИДЕО)

Киша и јако невријеме погодили су Грчку, а посљедице лошег времена су се већ одразиле на сјеверу Атике и областима средње Грчке и Самотраки.
Грчка - невријеме  (Фото:EPA-EFE/HATZIPOLITIS NICOLAOS EPA-EFE/HATZIPOLITIS NICOLAOS) -
Грчка - невријеме (Фото:EPA-EFE/HATZIPOLITIS NICOLAOS EPA-EFE/HATZIPOLITIS NICOLAOS)

Већ сада је у великом броју случајева дошло до поплава, док су удари громова изазвали пожаре, због чега су ватрогасци имали пуне руке посла. Мрежа Националне опсерваторије Атине је у року од два сата забиљежила више од 400 удара грома.

Киша слабијег интензитета пада и даље, а раније су обилне кише падале у Дионису, Агиос Стефаносу и Спати. Обилна киша пала је током поднева и у Елефсини. У поподневним часовима лоше вријеме је захватило и области Пелопонеза.

Комисија за процјену ризика јуче је одржала хитан састанак, а састао се и координатор Цивилне заштите, с обзиром на опасне временске појаве.

У Агиос Стефаносу је пала највећа количина кише. Иначе, око поднева је становницима Атике на мобилне телефоне послата порука 112 јер се у наредних неколико сати очекивало погоршање времена.

Од јуче је талас невремена захватио Грчку, праћен јаком кишом, олујама и учесталом громљавином. Очекује се да ће интезитет ослабити тек касније ноћас.

Посебно драматично било је у Солуну гдје је бујична вода озбиљно ометала саобраћај, носећи улицама разне предмете и контејнере за смеће.