latinica  ћирилица
04/07/2024 |  14:30 ⇒ 16:04 | Аутор: banjaluka.net

Новаковић Бурсаћ: ЦИК се толико умрљао једући нешто што се не једе, па сад барем нека не хвале кувара

Централна изборна комисија се толико умрљала једући нешто што се не једе, па мислим да би било пристојно барем да се не позивају на закон, односно да не хвале кувара, рекла је делегат у Клубу Срба у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ из СНСД-а Сњежана Новаковић Бурсаћ за banjaluka.net коментаришући данашњу одлуку ЦИК БиХ којом се мандат додјељује Ненаду Вуковићу.
Сњежана Новаковић Бурсаћ - Фото: СРНА
Сњежана Новаковић БурсаћФото: СРНА

- Прочитала сам изјаву предсједнице ЦИК-а Ирене Хаџиабдић и имам неуобичајен коментар, јер се увијек трудим бити пристојна. Али ЦИК је толико умрљан у своје нелегалне радње, да је позивање на закон у случају престанка мог мандата заиста "хваљење кувара" - навела је она. 

Подсјећамо, Централна изборна комисија данас је донијела одлуку у којој наводе да мандат Сњежане Новаковић Бурсаћ престаје по сили закона, а исти се додјељује Ненаду Вуковићу.

Међутим, да би Вуковић преузео мандат, неопходно је да се одржи редовна сједница Дома народа, а то може зависити и од СНСД-а.

Наиме, за кворум је потребно да присуствују три делегата из сваког народа, а како СНСД има три делегата, они могу блокирати одржавање редовне сједнице.