latinica  ћирилица
04/07/2024 |  09:00 | Аутор: РТРС

У суботу бесплатан превоз из Приједора у Братунац

Градска управа Приједор позвала је грађане Приједора да у суботу, 6. јула, буду дио делегације града која ће у Братунцу присуствовати обиљежавању 32 године од страдања Срба у Средњем Подрињу и Бирчу.
Градска управа Приједор - Фото: РТРС
Градска управа ПриједорФото: РТРС

За све заинтересоване обезбијеђен је бесплатан аутобуски превоз за који се грађани могу пријавити до петка, 5. јула, у 14.00 часова на број телефона 052/245-101.

- Овај догађај је још један важан чин у очувању колективног памћења и културе сјећања са јасном поруком да су Срби били жртве масовних злочина у Одбрамбено-отаџбинском рату и да сјећање на те жртве никада не смије изблиједити. Ваше присуство биће знак поштовања према жртвама и подршка настојањима да се истина не заборави - наводи се у саопштењу.

Његова светост патријарх српски Порфирије са више архијереја служиће у братуначком храму Успења Пресвете Богородице у 9.00 часова Свету архијерејску литургију, а од 11.30 часова кренуће литија до градског и војничког гробља, гдје је за подне предвиђен парастос, полагање вијенаца и обраћање званичника.