latinica  ћирилица
03/07/2024 |  14:43 ⇒ 14:54 | Аутор: СРНА

Петровић: Вукановић потврдио да је српски разјединитељ

Потпредсједник СНСД-а Лука Петровић истакао је да је Небојша Вукановић истински српски разјединитељ, што је, како каже, потврдио ко зна колико пута у својој биједној политичкој каријери, и као такав остаће обиљежен и упамћен као вјечна срамота за Херцеговину и храбри херцеговачки народ.
Лука Петровић - Фото: РТРС
Лука ПетровићФото: РТРС

- Очигледно је да је Вукановић идентификован као "корисни идиот" од странаца, бошњачких политичара и медија, што је показао и јуче својим срамним иступима у Народној скупштини Републике Српске - нагласио је Петровић у изјави за Срну.

Он је рекао да је Вукановић по ко зна који пут издао српство, Херцеговину и Републику Српску за шаку долара.

- То је срамота коју Херцеговина и њен народ никада не могу и неће заборавити. Херцеговци су познати као велике патриоте и данас могу само да осјећају горчину и да се стиде што имају таквог представника у Народној скупштини Републике Српске као што је Вукановић, који је свим србомрсцима од користи, а у финансијском смислу себи највише, јер је продао и српство и душу ђаволу, колонијалистима српског народа и рушитељима Републике Српске - истакао је Петровић.

Додавши да Вукановић није од користи ни од помоћи никоме од српског народа, јер је штеточина и рушитељ свега доброг и вриједног, Петровић је упитао Вукановића како ће сутра као највећи издајник и продана душа, коме су лични интереси изнад патриотских и националних, проћи улицама Требиња.

- Да ли ће те бити срамота погледати у лица родитеља погинулих српских бораца, мајки у црним марамама, сестара, браће, дјеце!? Како ћеш проћи поред војничког гробља гдје су сахрањени најхрабрији међу нама!? Како ћеш, разјединитељу и срамото српског народа, живјети са спознајом да си највећи српски разјединитељ и да ниси гласао за свесрпску декларацију!? Бојиш ли се Бога!? - упитао је Петровић.