latinica  ћирилица
03/07/2024 |  14:18 ⇒ 14:18 | Аутор: СРНА

Дејановић: Путоказ ка продубљивању односа и јачању заједништва

Министарка просвете Србије Славица Ђукић Дејановић рекла је данас у Бањалуци да су сва досадашња акта која су усвојиле и Република Српска и Република Србија путоказ ка продубљивању односа, његовању заједништва и чињеници да Дрина спаја, те истакла да ће и Скупштина Србије имати на дневном реду Декларацију са Свесрпског сабора, коју је подржала Народна скупштина Српске.
Славица Ђукић Дејановић (Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg) -
Славица Ђукић Дејановић (Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg)

- Наравно да ће Народна скупштина имати на дневном реду ову декларацију у Србији такође. Она је ставила већ на папир нешто што је потреба грађана са једне и друге стране Дрине - рекла је Дејановићева, коментаришући усвајање Декларације са Свесрпског сабора у Народној скупштини Српске.

Дејановићева, која је данас у Бањалуци разговарала са министарком просвјете и културе Републике Српске Жељком Стојичић, истакла је да је образовање најзначајнија област сарадње Српске и Србије и навела да је на састанку предложено да 15. септембар буде први дан за размјену посјета наставника и ученика.

- Једни код других ће боравити и осјетити оно право гостопримство које се осјећа када најближи рођак одлази код другог - рекла је Дејановићева.

Народна скупштина Републике Српске усвојила је јуче Декларацију о заштити националних и политичких права и заједничкој будућности српског народа и закључке у вези са овим документом са Свесрпског сабора у Београду.