latinica  ћирилица
02/07/2024 |  19:04 ⇒ 19:21 | Аутор: СРНА

Аулић: Хелићева би могла за промјену причати о великобошњачкој политици коју промовише

Савјетник српског члана Предсједништва БиХ Саша Аулић изјавио је за Срну да мирно раздруживање значи мирну реафирмацију надлежности.
Саша Аулић - Фото: РТРС
Саша АулићФото: РТРС

- Сваки становник БиХ има право да га нико не малтретира, већ да конзумира своја уставна права у складу са оним што је тај устав прописао - истакао је Аулић.

Реагујући на изјаву члана Дома лордова Велике Британије Арминке Хелић, која сматра да је документ о мирном раздруживању, како каже, "ажурирање нефариозне шеме деведесетих за стварање 'Велике Србије', сада назване 'Српски свијет'", Аулић је истакао да Хелићева очито наставља праксу извртања чињеница.

- Сакривена и ушушкана у британске институције наводно води рачуна о свим грађанима БиХ, а у суштини она је била и остала тек бошњачки лобиста који сматра да БиХ припада само Бошњацима. Њена наводна брига за све становнике БиХ је јефтина камуфлажа, јер је позната по ширењу лажи о великој Србији - нагласио је Аулић.

Он је поручио да би Хелићева могла за промјену причати о великобошњачкој политици коју промовише заједно са Британцима, а на штету саме БиХ.