latinica  ћирилица
02/07/2024 |  17:22 | Аутор: ТАНЈУГ

Група хулигана осуђена у Вуковару због напада на српске дјечаке

Општински суд у Вуковару осудио је данас на затворске или условне казне петорицу оптужених, због наношења тешких тјелесних повреда групи малољетника у нападу који се догодио у центру града, 6. јануара ове године.
Полиција - Фото: СРНА
ПолицијаФото: СРНА

Како су тада пренијели медији, група хулигана напала је дјечаке српске националности.

Три особе су осуђене на затворске казне од којих двије на 40 мјесеци, а једна на казну затвора од 24 мјесеца. Двије особе су осуђене на условне казне, а и даље се трага за особом која је од првога дана у бијегу, потврдили су новинарима родитељи нападнутих малољетника.

Напад се догодио у вечерњим сатима када је група старијих младића, припадника навијачке групе БББ, напала групу малољетника те је неколицини нанијела тешке тјелесне повреде због којих су били хоспитализовани у осијечком КБЦ-у.

Седам дана након инцидента у Вуковару је одржан и миран протест родитеља нападнуте дјеце, али и грађана Вуковара који су осудили тај чин насиља захтијевајући строге казне за нападаче.

Након хапшења која су убрзо услиједила послије напада, петорици је одређен истражни притвор у којем су се налазили све до изрицања пресуде, пренијела је Хина.