latinica  ћирилица
02/07/2024 |  16:06 ⇒ 16:13 | Аутор: ТАНЈУГ

Жртве невремена у Бару и Луштици; Двије особе спасене у Скадараском језеру (ВИДЕО)

Током невремена на црногорском Јадрану и другим деловима Црне Горе смртно су страдале двије особе - радник на крану градилишта “Челебић“ у Чању и једна особа од удара грома на Луштици, потврђено је из Управе црногорске полиције.
Олуја (Фото:  EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH/илустрација) -
Олуја (Фото: EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH/илустрација)

У Луци Бар су пале велике дизалице, тзв. “мостови“. Према првим, незваничним подацима портала Бар-Инфо, једно лице је задобило лакше повреде. Из тог предузећа потврдили су да је штета огромна.

- Једна особа је смртно страдала од удара грома на голф терену Луштица Беја - саопштили су из ОКЦ-а.

Снажено невријеме које је погодило дијелове Црне Горе поплавило је подгоричке улице, а поломљене гране отежавају саобраћај. Олујни ветар код Никшића је однио кровове с кућа и чупао дрвеће из корена.

Због обилних падавина поплављене су саобраћајнице у Будви, а оркански ветар у Улцињу је чупао палме и ломио маслине. Улцињ је без струје, а на појединим купалиштима је уништен плажни мобилијар.

      View this post on Instagram

A post shared by Подгорички времеплов (@podgoricki_vremeplov)

Причињена је знатна материјална штета на цркви и старом парохијском дому. Највећа штета је причињена на православном гробљу под Метеризима, гдје је падом великог стабла, оштећено 15 гробница. У готово свим градовима штета од невремена је велика и тек ће бити процијењена. Од невремена су страдали многе куће и ауотмобили.

Спасилачке екипе Националног парка спасиле су двоје страних држављанина из преврнутог чамца на Скадарском језеру.

Из Завода за хидрометеорологију и сеизмологију су саопштили да се данас очекују углавном умерене до обилне падавине, а локално су могуће и временске непогоде.