latinica  ћирилица
02/07/2024 |  16:32 | Аутор: РТРС

СПС ГрО Бањалука оштро критикује Градску управу

Одборник СПС у Скупштини града Бањалука, Драган Стрика, оштро је реаговао на изјаву Бојана Кресојевића, члана Градског одбора ПДП Бањалука, у којој је Кресојевић навео како је градоначелник послушао грађане и одлучио одустати од изградње зграде на Купусишту.
Драган Стрика - Фото: Уступљена фотографија
Драган СтрикаФото: Уступљена фотографија

Стрика је истакао да оваква изјава вријеђа интелигенцију сваког нормалног човјека.

- Већ по неписаном правилу, када Станивуковић треба своје поразе да представи као побједу и као неко добро дјело, за ту потребу му служи Бојан Кресојевић - изјавио је Стрика.

Нагли заокрет Станивуковића, додаје Стрика, по питању изградње вртића, односно како је раније предвидио градоначелник, изградње зграде на Купусишту, најбоље осликава његову јефтину и потцјењивачку игру са грађанима Бањалуке.

Стрика је додао да се одлуке градоначелника мијењају само онако како му покаже "дигитрон".

- С обзиром на то да је година избора, Станивуковић је новчанице замијенио са именима и презименима људи, односно потенцијалним гласовима.

Истиче да грађани то и препознају.

- Јер не каже се џаба у нашем народу "сваког чуда три дана доста", па тако и Станивуковићевих ријалитија - закључио је Стрика.

Социјалистичка партија Српске ГрО Бањалука подсјећа јавност и аргументовано показује документима ко је носилац израде плана, ко је уговорио и изабрао пројектантску кућу, и ко је тражио да се умјесто школе уцрта небодер – то је Градска Управа и надлежно одјељење за просторно уређење.

СПС Бањалука поново позива све шефове одборничких клубова у Скупштини града да потпишу заједничку изјаву према којој ће се сви битни регулациони планови доносити искључиво уз сарадњу и договор са грађанима и са струком до усвајања Урбанистичког плана.

- Што се тиче Кресојевићевих хвалоспјева на рачун изградње нових паркова и зелених површина, довољно је само погледати на зелену површину код Екватора. У ту зелену површину до сада је највише уложено жељеза и бетона - закључио је Стрика.