latinica  ћирилица
03/07/2024 |  09:41 ⇒ 10:50 | Аутор: РТРС

Нешић: Дрину не могу замутити - она је боја српске тробојке

Усвајање Декларације о заштити националних и политичких права и заједничкој будућности српског народа испунио ме је осјећајем великог поноса. Ова Декларација представља кључни корак ка очувању и унапређењу права нашег народа, те потврђује нашу одлучност да заједно градимо бољу и сигурнију будућност, истакао је предсједник ДНС-а Ненад Нешић.
Ненад Нешић - Фото: РТРС
Ненад НешићФото: РТРС

- Усвајање ове Декларације показује да смо као народ свјесни важности заштите наших идентитета, традиције и политичких права. То је доказ наше јединствене воље да очувамо своје наслијеђе и да обезбиједимо стабилну и просперитетну будућност за све генерације које долазе.  Ово је тренутак када морамо показати јединство и одлучност, јер само заједно можемо остварити циљеве које смо поставили. Декларација је симбол наше посвећености миру, сарадњи и напретку, те нас подсјећа на важност очувања наше националне и културне баштине - поручио је Нешић.

Нешић истиче да ДНС остаје чврсто опредијељен да настави радити на остваривању циљева Декларације и да заједно с нашим грађанима, изградимо будућност у којој ће права и достојанство нашег народа бити поштовани и заштићени.

- Ми нисмо и никада нећемо бити ништа друго до Срби, крштени у својој Српској православној цркви и без обзира колико су покушавали и колико ће покушати да замуте Дрину - она је у бојама најљепше српске тробојке. Захваљујем свима који су подржали ову Декларацију и позивам све грађане да се придруже у њеној имплементацији, како бисмо заједно градили друштво у којем ће сваки појединац моћи да живи достојанствено и слободно - поручио је Нешић.