latinica  ћирилица
02/07/2024 |  16:03 ⇒ 17:55 | Аутор: РТРС

Гогановић потврдио: Војни аташеи нису добили агремане Хрватске

Замјеник министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић рекао је за РТРС да су надлежне институције у Хрватској одбиле да дају сагласност на именовање војних аташеа при Амбасади БиХ у Загребу, бригадирима Мирсаду Стабанчићу и Изудину Скопљаку, због њихове ратне биографије, јер су били у саставу злогласне Седме муслиманке бригаде, која је упамћена по стравичним злочинима над Хрватима током муслиманско-хрватског сукоба у грађанском рату у БиХ.
Александар Гогановић - Фото: РТРС
Александар ГогановићФото: РТРС

Гогановић је рекао да Хрватска као суверена земља има право да не да агреман, без било каквог образложења у складу са дипломатским правом.

Гогановић је истакао да је то класични наставак бошњачке политике да припаднике ове злогласне ратне војне формације инсталирају на веома битне функције.

Он је потврдио да је Министарство одбране, којим руководи Зукан Хелез, припремило нови приједлог о именовању Кемала Суљевића за војног аташеа при Амбасади БиХ у Загребу, а који би Предсједништво БиХ требало да разматра на сједници заказаној за четвртак, 4. јула.