latinica  ћирилица
02/07/2024 |  12:24 ⇒ 12:25 | Аутор: РТРС

Штета усљед невремена у Козарској Дубици, Костајници, Прњавору и Требињу

Интензивна и кратка киша праћена јаким, олујним вјетром и градом направила је штету у Козарској Дубици, Костајници, Прњавору и Требињу, саопштено је из Републичке управе Цивилне заштите.
Требиње невријеме - Фото: РТРС
Требиње невријемеФото: РТРС

Како је наведено, јуче и током протекле ноћи највећа штета причињена је у општини Козарска Дубица, гдје су због квара на трафо-станици сви потрошачи електричне енергије остали без струје, а град величине ораха је направио штету на усјевима и материјалним добрима.

Осим тога, вјетар и град оштетили су спортску дворану и Културни центар у овој општини, а одређени број помоћних објеката у Спортском центру је поплављен, док су усјеви према манастиру Моштаница претрпјели штету.

Начелник Козарске Дубице формирао је комисије за евидентирање и процјену штете, које су већ на терену.

У Костајници је јака киша, са ситнијим градом, у кратком периоду поплавила неколико објеката, док су оборинске воде нанијеле шљунак на асфалтне коловозе, а надлежне екипе су на терену.

На подручју Требиња, обилна киша, удари олујног вјетра и град трајали су око 20 минута, а највећа штета причињена је на дрвећу која су поломљена.

Интензивно и кратко невријеме са градом величине љешњака погодило је Прњавор, највише мјесну заједницу Кулаши, а одговарајуће локалне службе су на терену како би сагледале ситуацију и евидентирале штету.

Начелници подручних одјељења Републичке управе Цивилне заштите Бањалука и Требиње су на терену у обиласку невременом највише погођених локалних заједница у Српској.

Према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода, и данас постоји могућност појаве оваквих локалних налета невремена због чега Републичка управа цивилне заштите позива грађане, надлежне општинске, градске службе на опрез и безбједносну ангажованост.