latinica  ћирилица
02/07/2024 |  09:50 | Аутор: СРНА

У четвртак сједница Савјета министара у Мостару

Сједница Савјета министара биће одржана у четвртак, 4. јула, у Мостару, а на дневном реду је приједлог одлуке о измјени и допуни одлуке о додатку на плату државним службеницима у Министарству безбједности.
Савјет министара - Фото: Уступљена фотографија
Савјет министараФото: Уступљена фотографија

На приједлог Министарства безбједности, на дневном реду је приједлог одлуке о уврштавању физичког лица на листу означених лица према којима ће се примјењивати рестриктивне мјере.

Дневним редом, који је објављен на званичној страници Савјета министара, предвиђено је да министри разматрају и приједлог одлуке о оснивању интерресорне радне групе за праћење примјене документа "Безбједносна политика БиХ".

На приједлог Министарства иностраних послова, министри ће разматрати и приједлог одлуке о именовању копредсједавајућег и чланова Заједничке комисије за праћење спровођења уговора између Савјета министара и Владе Хрватске о европском партнерству.

На дневном реду је и анализа трговинске размјене пољопривредно-прехрамбених производа БиХ са свијетом за прошлу годину, чији је подносилац Министарство спољне трговине и економских односа у Савјету министара, као и иницијатива за покретање процедура за успостављање билатералне сарадњу о враћању ПДВ-а страним пореским обвезницима између БиХ и других земаља.

Почетак сједнице заказан је за 12.00 часова.