latinica  ћирилица
01/07/2024 |  19:07 ⇒ 22:28 | Аутор: РТРС

Нови нацрт измјене регулационог плана "Центар-исток" у Бањалуци; Биће изграђен образовни објекат (ВИДЕО)

На Јавној расправи у Бањалуци, представљен је нови нацрт измјене дијела регулационог плана Центар – исток, такозваног Купусишта, по којем ће на овој локацији умјесто стамбено-пословне зграде, бити изграђен образовни објекат. Градски одбор СНСД-а раније је предложио да на овом мјесту буде изграђен вртић.
Јавна расправа - Фото: РТРС
Јавна расправаФото: РТРС

Грађани не желе бетонизацију ни под којим условима, поручили су данас на одржаној јавној расправи. Кажу, покушај изградње вишеспратнице без консултација са њима, пропао је када су почели да се буне.

- Замислите сада да је прошло то тако како су они замислили, да ту буде некаква одвратна зградурина која ником не треба, ми бисмо опет имали у асфалт и још више саобраћајне гужве - каже мјештанка Мира Ћосић.

Према нацрту регулационог плана Центар – исток, који је ишао на јавни увид, била је предвиђена изградња стамбено–пословног објекта у насељу које је Бањалучанима познато као Купусиште. Након тога, на адресу градске управе стиже 14 примједби.

- Ми смо имали једно рјешење и ту смо наишли и на примједбе и грађана и удружења - каже градски менаџер Бојан Кресојевић.

Вук Вишекруна из Одјељење за просторно уређење града Бања Лука истиче да се све примједбе сагледавају, даје се нови нацрт плана који ће у овом случају ићи на поновљени јавни увид јер се, како каже, разликује од рјешења које је већ било намијењено.

Према новом рјешењу, умјесто вишеспратнице, Бањалучани би требали добити нови образовни објекат. Градски одбор СНСД-а раније је предложио да на овом мјесту буде изграђен вртић.

Предсједник градског Одбора СНСД-а и народни посланик Владо Ђајић рекао је да је ово побједа грађана.

- Са задовољством морам да кажем да смо дјеца, родитељи, ми из СНСД-а и станари побједили Драшка Станивуковића и спријечили да заједно са својим тајкунима прави зграду у парку Купусиште на 15 спратова. Већ ће морати да прави дјечији вртић - рекао је Ђајић.

Док из бањалучке градске управе истичу да су спремни да прихвате квалитетне приједлоге и рјешења, предсједник градског одбора СНСД-а, Владо Ђајић је поручио да ће у наредном периоду наставити са борбом за унапређење живота свих суграђана, с акцентом на најмлађе Бањалучане.