latinica  ћирилица
01/07/2024 |  17:34 ⇒ 19:42 | Аутор: РТРС

Човић: Жријебање ЦИК-а не може да утиче на функционисање власти (ВИДЕО)

Предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић изјавио је да данашње жријебање делегата у Дому народа Парламентране скупштине БиХ у Централној изборној комисији БиХ не може да утиче на функционисање власти на нивоу БиХ.
Дом народа ПС БиХ - Фото: Уступљена фотографија
Дом народа ПС БиХФото: Уступљена фотографија

Човић је оцијенио да не може пети делегат да утиче на власт, те додао да постоје различити приступи гласања.

- Ријетке су сједнице када су сви из већине гласали заједно, као и у Представничком дому. Не мислим да било шта може утицати на овај договор - рекао је Човић на конференцији за новинаре у Мостару након састанка лидера странака партнера у власти на нивоу БиХ.

Човић је навео да не треба бринути за изјаве да ће неко разријешити Савјет министара.

- Односи у Дому народа су такви какви су. Ако имате парламентарну већину онда је имате - рекао је Човић и додао да је ирелевантно ако је нека странка са три или четири представника.

Човић је навео да нема никакав однос о питању жријебања, те додао да на сједницу Дома народа свако може да дође, али да се зна којих 15 руку одлучује.

Говорећи о закључку који је потписан на данашњем састанку, Човић је рекао да се закључак односи на буџет и пар ствари које се односе на економски амбијент да би извршна и законодавна власт нормално функционисале

Састанку у сједишту ХДЗ-а БиХ у име СНСД-а присуствовали су предсједник Милорад Додик, потпредсједници Жељка Цвијановић и Радован Вишковић, генерални секретар ове партије Срђан Амиџић, те члан страначког Предсједништва Сташа Кошарац.

У име ХДЗ-а БиХ на састанку су били предсједник Драган Човић, замјеник предсједника Борјана Кршто и потпредсједник Дарјана Филповић.

Испред СДП-а БиХ су присуствовали предсједник Нермин Никшић, лидер странке "Народ и правда" Елмедин Конаковић, те предсједник "Наше странке" Един Форто.

У делегацији СДП-а БиХ су били Саша Магазиновић из СДП-а, партије "Народ и правда" Денис Звиздић, те "Наше странке" Предраг Којовић и Сабина Ћудић.