latinica  ћирилица
01/07/2024 |  17:30 ⇒ 17:30 | Аутор: sputniknews.com

Дачић и Грушко: Даље интенизивирање сарадње Србије и Русије (ФОТО)

Потпредсједник Владе и министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић разговарао је данас у Београду са замјеником министра спољних послова Руске Федерације Александром Грушком о наставку билатералне сарадње двије земље, са посебним акцентом на даље интензивирање сарадње у области унутрашњих послова, посебно ванредних ситуација.
Грушко и Дачић (Фото: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ) -
Грушко и Дачић (Фото: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ)

Оцјењено је да су односи двије земље у области унутрашњих послова интензивни и да се одвијају на више различитих нивоа, кроз размјену информација и сарадњу полиција две земље у борби против организованог и свих других видова криминала, саопштило је Министарство унутрашњих послова Србије.

Дачић и Грушко су разговарали и о актуелним безбједносним питањима, а Дачић је истакао да је безбједност свих грађана Србије, као и свих дипломатско-конзуларних представништава у нашој земљи приоритет рада МУП-а, као и да ће им Србија осигурати безбједност.

Нагласио је посвећеност Србије борби против тероризма и важност међународне сарадње у овој области.

Грушко је изразио пуну подршку Србији у очувању стабилности и безбедности и нагласио важност иницијатива у сузбијању тероризма, организованог и свих других видова криминала, али и потребу за континуираном координацијом надлежних безбједносних институција.

Дачић и Грушко су се сагласили да су дијалог и сарадња кључни у решавању свих изазова који стоје пред глобалном заједницом, наведено је у саопштењу.