latinica  ћирилица
01/07/2024 |  10:26 ⇒ 11:08 | Аутор: ТАНЈУГ

Дачић: Изјава Жујовићеве супруге потврђује да је ријеч о терористичком акту

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је данас да су прошли критични тренуци када је постојала бојазан да не дође до још напада као што је био онај у суботу испред Амбасаде Израела и навео да је у прилазу том случају неопходно одвојити двије ствари, од којих је једна сам терористички акт, а друга је постојање групације која може да се дефинише као вехабијска, односно вјерски екстремизам, у овом случају исламски.
Ивица Дачић (Фото: ТANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/) -
Ивица Дачић (Фото: ТANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/)

Он је за ТВ Пинк рекао да је рањени жандарм Милош Јевремовић добро и да су му физичка, ментална и психичка спремност помогле да преживи и да са што мање посљедица прође кроз оно што му се десило.

Дачић је навео да је црногорска полиција јуче на захтјев из Србије обавила разговор са супругом Милоша Жујовића који је ранио жандарма, Бесом Жујовић, рођеном у Беранама и да је њеним исказом потврђено да се ради о терористичком акту.

- Полиција у Црној Гори јој је одузела телефон и видјећемо да ли је све тачно то што смо чули када телефон стигне нама на вјештачење. Терористички чин се десио око 11 часова а она је рекла да је била у Плаву са сином и да је око 11.15 видјела да јој је на стигла видео порука, која јој је упућена око 10.50 часова. Испричала је да је када је отворила поруку вид,ела да је Милош у градском аутобусу и да п,ева, како јој се чинило на руском језику и да у поруци говори да га тај аутобус вози у џенет, односно у рај - рекао је Дачић.

Додао је да је она испричала да су јој након овог снимка стигле још двије видео поруке које је отворила и чијим садржајем се изненадила, а у њима се помињиу Израелци како убијају муслимане.

- Навела је да се узбудила због таквих порука да га је звала, али да се он није јављао и да је касније на телевизији вид,ела шта је било. Тиме се дефинитивно ставља тачка на расправе око тога шта су били мотиви. Овд,е се јасно види да је у питању терористички акт, јер се јавља супрузи из аутобуса и каже да га аутобус вози у џенет. Тиме се на неки начин опрошта од живота, то је његова опроштајна порука супрузи - рекао је Дачић.

Он је позвао муслимане да одагнају реторике које долазе прије свега из редова СДА и које критикују акције органа власти у Србији да су оне наводно усмјерене против муслимана.

- Ово су Срби који се баве тероризмом - рекао је он и додао су и многе исламске вјерске вође овдје биле на мети вехабија.