latinica  ћирилица
01/07/2024 |  14:44 | Аутор: СРНА

Шеранић: Америчке санкције - баналне и сулуде пријетње

Министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић изјавио је данас да америчке санкције представљају баналне и сулуде пријетње и да је њихова намјера дисциплиновање Републике Српске и доношење неких нових рјешења мимо Дејтонског мировног споразума, за који се Српска стално залаже.
Ален Шеранић (Фото: TANJUG/ZORAN ZESTIC) -
Ален Шеранић (Фото: TANJUG/ZORAN ZESTIC)

Шеранић је нагласио да те баналне и сулуде пријетње подразумијевају дисциплину мимо Устава и мимо Дејтонског мировног споразума.

- Ако нећемо у овој земљи функционисати по Уставу, а по чему ћемо онда функционисати? - рекао је Шеранић новинарима у Приједору.

Одговарајући на питање како коментарише то да је упитно здравствено осигурање за 800 радника који раде у фирмама које су под америчким санкцијама, Шеранић је рекао да није изузет од тога.

Канцеларија за контролу имовине странаца америчког Министарства финансија увела је санкције за седам субјеката, те власника Инфинити групе Ђорђа Ђурића и генералног директора компаније "Калдера" Миленка Чичића.

У саопштењу је наведено да је санкционисана мрежа коју чине седам субјеката - Инфинити интернешнел група, "Проинтер", "Калдера", Инфинити медија, К-2 аудио сервис, Уна ворлд нетворк и Сиријус 2001, те два појединца Ђурић и Чичић.