latinica  ћирилица
01/07/2024 |  13:12 ⇒ 13:36 | Аутор: РТРС

Стевандић: Циљ је направити подјеле у Српској, то је најбољи начин за међусрпске сукобе (ВИДЕО)

Циљ је да се направи подјела у Републици Српској, да имате једну власт на нивоу БиХ, другу на нивоу Српске и то је најбољи начин за међусрпске сукобе, рекао је предсједник НСРС Ненад Стевандић, коментаришући жријебање у ЦИК-у, гдје је мандат добио ПДП кандидат Ненад Вуковић.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

- То се већ једном десило и тада је Република Српска највише назадовала. Тада је направила најмање аутопутева, најмање болница, најмање инфраструктурних пројеката. У моменту када нисмо имали тај дуализам, направљено је највише болница, путева, значјаних инфраструктурних пројеката - нагласио је Стевандић.

Он је подвукао да је то начин да се највише укочи Република Српска правећи једну власт.

- Јасно нам је ко је креатор овога и да они који нису могли ни на који начин да нас блокирају да заступамо једнинствену спрску политику у Бањалуци и Сарајеву, они сада покушавају да на том једном дијелу политичке линије направе лакши напад на Српску. Најлакше је Српску напаси преко властитих кадрова - истакао је Стевандић.

Подсјећамо, Централна изборна комисија БиХ данас је, мимо свих законских процедура, двије године након легално и легитимно спроведених избора, извукла из бубња кандидатску листу ПДП-а на жријебању за додјелу мандата из реда српског народа из Републике Српске у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ.