latinica  ћирилица
01/07/2024 |  14:21 | Аутор: СРНА

Стевандић: Регулисање односа са ФБиХ акцептира све проблеме у БиХ

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић рекао је да информација о потреби покретања процедуре регулисања односа Српске и ФБиХ у складу са Дејтонским споразумом и међународним актима, која је приједлог народних посланика за предстојећу посебну сједницу парламента, озбиљно припремљен документ који акцептира све проблеме у БиХ, али и питања њеног опстанка, Дејтона, високих представника и функционисања система.
Ненад Стевандић - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Ненад СтевандићФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- И потпуно смо сигурни да је данашње извлачење куглице ПДП-а на жријебању у Централној изборној комисији БиХ уско везано с тим што ми желимо да раскринкамо - рекао је Стевандић данас новинарима у Бањалуци.

Он је рекао да нипошто неће дозволити да "парламент Српске постане пљуваоница", како то чине поједини опозициони посланици на сједницама скупштинског Колегијума.

Стевандић је рекао да у том смислу размишља о објави стенограма са Колегијума с обзиром на то да поједини безобразни посланици, попут Небојше Вукановића, непрестано избјегавају говор о дневном реду, те вријеђају разне функционере.

- На примјер данас је Вукановић, након што је на прошлом Колегијуму вријеђао функционера Србије Ану Брнабић, толико вријеђао предсједника Србије Александра Вучића да се уплиће у овдашње изборе, да је то било ружно слушати. Све те ствари су ме натјерале да кажем да ћу тражити да Колегијум донесе одлуку да нашим засједањима присуствује и психијатар - рекао је Стевандић.